A krémek sűrítésének technikája, egyszerűbb, mint elsőre gondolnánk. Sokan idegenkednek tőle, mert macerásnak, vagy bonyolultnak gondolják. Ne tegyük, mert egyszerű, és lehetőségek végtelen tárháza nyílik meg előttünk, ha beletanulunk. Azt a célt szolgálja a vízgőz feletti sűrítés, hogy a krémünk, ne direktbe kapja a meleget, hanem a forró vízgőzön keresztül, így nem tudjuk leégetni, és lassítjuk vele a főzési folyamatot, például tojás alapú krémeknél, nem ugrik össze a tojás. Először is szükségünk van hozzá két edényre. Egy közepes méretű lábosra, és egy ennél kisebb lábosra, ami üzletekben kapható csokiolvasztó edény is lehet. A nagyobb edényt félig töltjük vízzel, és feltesszük forrni. Mikor már gyöngyözik, fölé tesszük a kisebb edényünket, és folyamatos keverés mellett sűrítjük be a krémet.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: