Belsőhely

Citromkrém tortákhoz, süteményekhez, vagy csak úgy…

Az alapkrém a következő: 4 egész tojás 150 g cukor Citromos krémnél:    – 3 nagy citrom leve

  • a végén 100 g vaj

A tojásokat a cukorral habosra keverjük, és hozzáadjuk a citromok levét.  Ezalatt egy lábosban tegyünk fel vizet forrni, és egy másik kisebb lábosban, a forró vízgőz felett folyamatos keveréssel a tojásos keveréket sűrűre főzzük. Ha sűrű levesszük a tűzről, és elkeverünk benne 100 g vajat, még amíg meleg. Ez a “lemon curd”. Ezután ezt félretesszük, és hagyjuk kihűlni. A további hozzávalók: 500 g mascarpone 1 zacskó zselatin fix (elhagyható), csak akkor szoktam beletenni, ha valamiért hígabbra sikerül a krém. Amikor kihűlt a krémünk, habverővel felverjük a mascarponét, és ehhez adjuk hozzá a citrom krémünket. Folyamatos keverés mellett teljesen elegyítjük az összetevőket, reszelhetünk bele citrom héjat is. (kizárólag kezeletlen héjú citrom héjat reszeljünk a krémbe) Az eredmény: isteni citromkrém, tölthetjük vele a tortánkat 🙂

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!