Csokikrém tortába …
Az alapkrém a következő: 4 egész tojás 150 g cukor Csokoládé krémnél: – 1 tábla olvasztott csokoládé (tej, vagy ét ízlés szerint) +két evőkanál kakaópor
- a végén 100 g vaj
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, és hozzáadjuk az olvasztott csokoládét, és a kakaóport. Ezalatt egy lábosban tegyünk fel vizet forrni, és egy másik kisebb lábosban, a forró vízgőz felett folyamatos keveréssel a tojásos keveréket sűrűre főzzük. Ha sűrű levesszük a tűzről, és elkeverünk benne 100 g vajat, még amíg meleg. Ezután ezt félretesszük, és hagyjuk kihűlni. A további hozzávalók: 500 g mascarpone 1 zacskó zselatin fix (elhagyható), csak akkor szoktam beletenni, ha vmiért hígabbra sikerül a krém. Amikor kihűlt a krémünk, habverővel felverjük a mascarponét, és ehhez adjuk hozzá a csoki krémünket. Folyamatos keverés mellett teljesen elegyítjük az összetevőket. Az eredmény isteni csoki krém, tölthetjük vele a tortánkat 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: