Macaron
A macaron elkészítése közepesen nehéz. Sokáig neki sem mertem állni, csak csodáltam ezeket a szép, színes, falatnyi süteményeket. Elolvastam jó néhány receptet, próbáltam mindent elolvasni róla, aztán nekiálltam. Már első alkalommal szinte tökéletesen sikerült. Nagy öröm volt, de mivel nem voltam maradéktalanul elégedett, tökéletesítettem a receptet, és így most elronthatatlan lett.
Macaron recept
- 100 g darált mandulát
- 100 g porcukorral összekeverünk.
Ezután
- 25 g cukrot
- 35 g vízzel sziruppá melegítünk, ez kb. a forrás után még 4-5 percet jelent.
- 80 g tojásfehérjét habbá verünk, és hozzáadjuk a cukros szirupot, amivel addig verjük, míg fényes, és nyúlós nem lesz. Ebbe keverhetünk ízlés szerint ételfestéket, vagy természetes színezéket. (kakaópor, sáfrány, céklapor stb.)
Végül hozzáadjuk a mandulás-porcukros keveréket, és fakanállal óvatosan összekeverjük, úgy hogy ne törjön össze a lisztünk. Habzsákba töltjük, és sütőpapírra 10 forintos nagyságú halmokat nyomunk. 150 C fokos sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük. A macaronok aljára pl.:citromos krémet nyomunk, ízlés szerint, és finoman egymáshoz nyomjuk őket. Kávé mellé nagyon finom!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: