Belsőhely

Macaron recept

Macaron

A macaron elkészítése közepesen nehéz. Sokáig neki sem mertem állni, csak csodáltam ezeket a szép, színes, falatnyi süteményeket. Elolvastam jó néhány receptet, próbáltam mindent elolvasni róla, aztán nekiálltam. Már első alkalommal szinte tökéletesen sikerült.  Nagy öröm volt, de mivel nem voltam maradéktalanul elégedett, tökéletesítettem a receptet, és így most elronthatatlan lett.

Macaron recept

  • 100 g darált mandulát
  • 100 g porcukorral összekeverünk.

  Ezután

  • 25 g cukrot
  • 35 g vízzel sziruppá melegítünk, ez kb. a forrás után még 4-5 percet jelent.
  • 80 g tojásfehérjét habbá verünk, és hozzáadjuk a cukros szirupot, amivel addig verjük, míg fényes, és nyúlós nem lesz. Ebbe keverhetünk ízlés szerint ételfestéket, vagy természetes színezéket. (kakaópor, sáfrány, céklapor stb.)

Végül hozzáadjuk a mandulás-porcukros keveréket, és fakanállal óvatosan összekeverjük, úgy hogy ne törjön össze a lisztünk. Habzsákba töltjük, és sütőpapírra 10 forintos nagyságú halmokat nyomunk. 150 C fokos sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük. A macaronok aljára pl.:citromos krémet nyomunk, ízlés szerint, és finoman egymáshoz nyomjuk őket. Kávé mellé nagyon finom!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!