Belsőhely

Csokikrém tortába, süteménybe, vagy csak úgy…

Csokikrém tortába … Az alapkrém a következő: 4 egész tojás 150 g cukor Csokoládé krémnél:  – 1 tábla olvasztott csokoládé (tej, vagy ét ízlés szerint) +két evőkanál kakaópor a végén 100 g vaj A tojásokat a cukorral habosra keverjük, és hozzáadjuk az olvasztott csokoládét, és a kakaóport.  Ezalatt egy lábosban tegyünk fel vizet forrni, és… Tovább »

Csokoládé olvasztás vízgőz felett

A csoki olvasztásnak technikája, egyszerűbb, mint elsőre gondolnánk. Sokan idegenkednek tőle, mert macerásnak, vagy bonyolultnak gondolják. Ne tegyük, mert egyszerű, és lehetőségek végtelen tárháza nyílik meg előttünk, ha beletanulunk. Azt a célt szolgálja a vízgőz feletti olvasztás, hogy a csokink, ne direktbe kapja a meleget, hanem a forró vízgőzön keresztül, így nem tudjuk leégetni, és… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!