A muffin alapreceptje: Recept 24 darabhoz A sok-sok kipróbált, és kikisérletezett muffin recept után, nálunk ez vált be leginkább. Könnyű a tészta, és omlós, nem ragadós, és nem szárad ki, akkor sem, ha nem eszük meg rögtön! 450 g finom liszt egy fél zacskó sütőpor csipet só 200 g kristálycukor Ezeket a száraz összetevőket fakanállal alposan összekeverjük, úgy hogy teljesen elvegyüljenek egymással. 2 teljes tojás 2,5 dl tej 250 g joghurt (natúr) 150 g vaj felolvasztva A tojásokat habosra verjük, habverővel, és fokozatosan hozzáadjuk a joghurtot, az olvasztott, de nem meleg vajat, és végül a tejet. Ezt a keveréket hozzáöntjük a száraz keverékünkhöz, és fakanállal nagy mozdulatokkal, levegősre, csomómentesre keverjük, vigyázva, hogy ne keverjük túl sokáig, mert akkor ragadós lesz. Muffinpapírral kibélelt tepsibe, arányosan elosztva előkészítjük a sütésre. A sütőt kb. 175 C-ra tesszük, előmelegítjük, és nagyjából 35 percig sütjük. Ha már szép aranybarna, és fogpiszkálóval ellenőrizve a belseje sem ragad már, akkor kivehetjük, kész van! Fantasztikus muffint sütöttünk 🙂