Vaníliakrém tortákhoz, süteményekhez, vagy csak úgy…

Vaníliás tortakrém

Az alapkrém a következő: -4 egész tojás -150 g cukor – 1-1,5 evőkanál vanília aroma vagy vanília esszencia -a végén 100 g vaj A tojásokat a cukorral habosra keverjük, és hozzáadjuk a vanília esszenciát vagy aromát.  Ezalatt egy lábosban tegyünk fel vizet forrni, és egy másik kisebb lábosban, a forró vízgőz felett folyamatos keveréssel a tojásos keveréket sűrűre főzzük. Ha sűrű levesszük a tűzről, és elkeverünk benne 100 g vajat, még amíg meleg. Ezután ezt félretesszük, és hagyjuk kihűlni. A további hozzávalók: -500 g mascarpone -1 zacskó zselatin fix (elhagyható), csak akkor szoktam beletenni, ha valamiért hígabbra sikerül a krém. Amikor kihűlt a krémünk, habverővel felverjük a mascarponét, és ehhez adjuk hozzá a vanília krémünket. Folyamatos keverés mellett teljesen elegyítjük az összetevőket. Az eredmény: isteni vanília krém, tölthetjük vele a tortánkat 🙂

Címkék: , , ,
Tovább a blogra »