A macaron elkészítése közepesen nehéz. Sokáig neki sem mertem állni, csak csodáltam ezeket a szép, színes, falatnyi süteményeket. Elolvastam jó néhány receptet, próbáltam mindent elolvasni róla, aztán nekiálltam. Már első alkalommal szinte tökéletesen sikerült. Nagy öröm volt, de mivel nem voltam maradéktalanul elégedett, tökéletesítettem a receptet, és így most elronthatatlan lett.
Ezután
Végül hozzáadjuk a mandulás-porcukros keveréket, és fakanállal óvatosan összekeverjük, úgy hogy ne törjön össze a lisztünk. Habzsákba töltjük, és sütőpapírra 10 forintos nagyságú halmokat nyomunk. 150 C fokos sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük. A macaronok aljára pl.:citromos krémet nyomunk, ízlés szerint, és finoman egymáshoz nyomjuk őket. Kávé mellé nagyon finom!