Az igazi klasszikus mexicói salsa szósz, és guacamole receptjét nagynénémtől tanultam, aki az Egyesült Államokban él, és kitűnő szakács. Amikor náluk jártunk New Yorkban, és nyaraltunk egy hetet Mexicóban is, a mexicói konyha szerelmesei lettünk. A mexicói konyha, olyan az USA-ban, mint Európában, az olasz konyha. Nagyon sok ételüket áthatja a latin-amerikai, és karibi térség gasztronómiája, ami egyébként nagyon közel áll fűszerességét tekintve a magyar konyhához, ízvilágában azonban teljesen más, de nagyon finom. Tehát jöjjön, az eredeti, és hamisíthatatlan salsa recept:
A jó salsa lényege, hogy mindent nagyon apróra vágjunk. Így megmarad a zöldségek textúrája, de az ízek megfelelően tudnak vegyülni egymással. Kiváló előétel, és party-étel. Hozzávalók: 4 db érett paradicsom 3 db halapeno paprika (lehet kapni már nálunk is mostanság, akár piacon, akár nagyáruházakban is előfordulhat), ha nem kapunk ne csüggedjünk, hegyes erős paprikából is el lehet készíteni, ebből 1 db nagyobb, vagy 2 db kisebbre lesz szükségünk, az erét vágjuk ki! 1 nagy csomag koriander zöld, vagy szárított koriander 1 nagy evőkanálnyi 2 csomag petrezselyem 2 újhagyma zöldjével együtt 3 gerezd fokhagyma ½ vagy 1 lime teljes leve 2 evőkanál olívaolaj